Капа за планинарење Forclaz Trek 500

Капа за планинарење Forclaz Trek 500

Дизајнирана за максимална заштита од сонце, без да се чувствувате прегреани. Широкиот крак ќе ги заштити очите и лицето од сонцето, додека заштитната ткаенина за UV зрачење ќе спречи навлегување на штетните зраци. На врвот има перфорации, па воздухот може лесно да циркулира, а влагата да се ослободува. Брзо се суши. Одлична UV заштита.

 

 • Дополнителни информации

  Издржливост

  85% полиамид за зголемена отпорност кон кинење.

  Вентилација

  Перфорации околу слепоочниците за да се овозможи воздухот да циркулира.

  Заштита од сонце

  Оваа шапка ги задоволува барањата за УВ заштита.

  Дишливост

  Ткаенината овозможува влага, генерирана од главата, да се ослободува нанадвор.

  Брзо сушење

  Потребни се помалку од 80 минути за оваа шапка целосно да се исуши откако ќе биде потопена во вода.

  Апсорпција

  Компонентата ја апсорбира потта и ја насочува нанадвор.

ден1.199,00Price
Боја: Крем

Повеќе

Охридска бр.50

Скопје, 1000, Р.Северна Македонија 

Тел: 070 643 191

Детали

Социјални мрежи

Мејлинг листа

Известување за специјални понуди

©2019 SPIKEX

0