УНИСЕКС ЧИЗМИ ЗА АЛПИНИЗАМ SIMOND

УНИСЕКС ЧИЗМИ ЗА АЛПИНИЗАМ SIMOND

Технички чевли за качување на глечер, снег и мраз. Исклучително цврсти, водоотпорни, обложени со хидрофобна кожа која апсорбира надворешни влијанија, вода и обезбедува удобност.

 • СПЕЦИФИКАЦИИ

  ВОДООТПОРНОСТ
  Со хидрофонска кожа и облога Novadry.

  СТАБИЛНОСТ
  Одличен зафат благодарение на Vibram ѓонот.

  ЛЕСНИ
  Тежина за број 42: 1740 g.

  ИЗДРЖЛИВОСТ
  Направени од лесна, високо издржлива кожа во дебелина од 2,2 мм.

  КОМПАТИБИЛНОСТ
  Може да се користат со дерези (крампони).

  ОТПОРНОСТ
  Апсорбираат удар и обезбедуваат топлинска изолација.

  ПОДДРШКА
  Висина на јазикот за број 42 е 17,5 см. 

  УДОБНОСТ
  Топлата внатрешна структура го покрива стапалото, притоа обезбедувајќи доволен простор за прстите при движење на планина.

ден9.999,00Price
Боја: Сина
Број

Повеќе

Охридска бр.50

Скопје, 1000, Р.Северна Македонија 

Тел: 070 643 191

Детали

Социјални мрежи

Мејлинг листа

Известување за специјални понуди

©2019 SPIKEX

0