МАШКИ ЧИЗМИ ЗА АЛПИНИЗАМ SIMOND

МАШКИ ЧИЗМИ ЗА АЛПИНИЗАМ SIMOND

Планинарски чизми погодни за употреба во 3 сезони на разни технички планински патеки. Поставата OutDry е водоотпорна и овоможува дишење.

 • СПЕЦИФИКАЦИИ

  ВОДООТПОРНОСТ

  Непропустлива и исклучителна ткаенина OutDry®.

  ЗАФАТ

  Овозможува одличен зафат на карпест предел благодарение на Vibram ѓонот.

  ЛЕСНО

  Тежината на пар чевли за број 42 е 1420 g, а за број 38 е 1260 g.

  ПОДДРШКА

  PU-вметнат ѓон со пена кој обезбедува одлична поддршка.

  КОМПАТИБИЛНОСТ

  Може да се вградат дерези (крампони).

  ОТПОРНОСТ

  Добра апсорпција на удар благодарение на влошката EVA со двојна основа.

  ЗАШТИТА ОД ВЛИЈАНИЈА

  Зголемена заштита и издржливост благодарение на заштитниот слој околу целиот чевел.

ден8.599,00Price
Боја: Сина
Број

Повеќе

Охридска бр.50

Скопје, 1000, Р.Северна Македонија 

Тел: 070 643 191

Детали

Социјални мрежи

Мејлинг листа

Известување за специјални понуди

©2019 SPIKEX

0